OSPF چیست؟

OSPF چیست؟

 

OSPF یک Link state پروتکل می باشد که از الگوریتمی به نام SPF یا Shortest Path First استفاده می کند که بهترین مسیر را شناسایی و انتخاب نماید.همچنین دارای قابلیت مسیریابی با استفاده از طراحی به صورت سلسله مراتبی یا Hierarchical را داراست و بسیاری از محدودیتهای پروتکل های مسیریابی Distance Vector در این پروتکل وجود ندارد.

به علت اینکه شبکه های OSPF می توانند به چندین ناحیه یا Area تقسیم می شوند به این پروتکل سلسله مراتبی یا Hierarchical می گویند برخلاف پروتکل RIP یا EIGRP که به صورت تک ناحیه یا Single Area کار می کنند. OSPFقابلیت پشتیبانی از Area را دارد. در محیط های Single Area یا تک ناحیه ای تمام مسیر های یک ناحیه به تمام مسیرهای همان ناحیه یا Area معرفی می شوند و روترهای یک ناحیه به صورت کامل از تمام مسیرها مطلع می باشند که با افزایش تعداد Router ها زمان انتشار و تبلیغ مسیرها طولانی می شود ولی در پروتکل OSPF با ایجاد ناحیه های خاص هر Router داخل هر Area از وجود مسیرهای موجود در همان Area و خلاصه از مسیرهای داخل Area های دیگر مطلع می باشد که نیازی به وجود همه مسیرها داخل جدول مسیریابی یک Router نمی باشد. این روش باعث کاهش جدول مسیریابی و بهینه شدن پروسه Routing می شود.

پروتکل OSPF مانند پروتکل EIGRP خاص یک شرکت نیست و در دسته پروتکل های باز می باشد و شرکت های زیادی از این پروتکل در تجهیزات سخت افزاری خود استفاده نموده اند و تعداد بسیارزیادی روتر و تجهیزات لایه ۳ از پروتکل OSPF پشتیبانی می کنند.

پروتکل OSPF  منابع RAM و CPU را بیشتر از پروتکل های Distance Vector مصرف خواهند نمود.

برخی از ویژگی های کلیدی پروتکل OSPF به شرح زیر است:

  • پروتکل OSPF می تواند بین چندین مسیر با Cost های مساوی یا Equal-Cost حداکثر تا ۶ مسیر Load Blancing انجام دهد.
  • این پروتکل توانایی کار با IP Ver 4 وهمچنین IP Ver 6 را خواهد داشت.
  • این پروتکل به علت طراحی به صورت ناحیه بندی باعث کاهش ترافیک Update خواهد شد.
  • پشتیبانی از VLSM به علت Classless بودن پروتکل OSPF.
  • این پروتکل محدودیتی روی تعداد Hop ندارد.
  • OSPF روی بسیاری از محصولات شبکه پشتیبانی می شود حتی بر روی سیستم عامل تحت شبکه مایکروسافت مانند Windows Server 2003/2008 نیز پشتیبانی می شود.
  • این پروتکل قابلیت گسترش مسیرها و کار در شبکه های پیچیده را خواهد داشت.
  • این پروتکل قابلیت کار در شبکه های بزرگ و گسترده را دارا است.
  • OSPF اطلاعات مسیریابی را از طریق Multicast منتشر می کند.
  • Router های OSPF درصورت بروز تغییر با استفاده از ارسال پیام های LSA یا Link state Advertisment همسایگان خود را ازوجود تغییرات آگاه می کنند.

در شبکه Flat یا تک ناحیه ای معروف به Single Area تغییر در شبکه باعث ایجاد تغییر در همه قسمت های شبکه می شود. به علت اینکه همه Router ها در یک ناحیه قرار دارند. در پروتکل OSPF که دارای طراحی چندین Area می باشد در صورت تغییر دامنه تغییرات محدود به یک Area می باشد.

در OSPF یک  Area به نام Area 0 یا Backbone Area وجود دارد که تمامی Areaهای دیگر به  Area 0 متصل خواهند شد.

پروتکل OSPF از Cost به عنوان Metric استفاده می کند و هر مسیری که Cost کمتری داشته باشد به عنوان بهترین مسیر انتخاب می شود.

OSPF نیاز به یک شماره پردازش یا Proccess ID دارد که عددی بین ۱ تا ۶۵۵۳۵ می باشد که امکان تنظیم و پیکربندی چندین پردازش OSPF را به صورت مستقل روی یک Router به وجود می آورد و بر خلاف IGRP و EIGRPنیاز به یکسان بودن شماره پردازش بر روی تمام Router نیست.

Shopping cart0
There are no products in the cart!