مقاله های آموزش شبکه

OSPF Area چیست؟

download 2

OSPF Area چیست؟

OSPF Area

پروتکل ospf چیست

در پروتکل های مسیریابی مانند RIP و IGRP و حتی EIGRP به دلیل Single Area بودن آنها هر تغییری که در شبکه صورت بگیرد این تغییرات سریع بر روی کل شبکه اعمال خواهد شد ولی در شبکه های بزرگ به علت افزایش تعداد Router ها و وجود مسیرها و شبکه های بیشتر اگر این تغییرات به کل شبکه اعمال شود زمان بسیار زیادی صرف همگرایی و یکی شدن اطلاعات مسیر یابی همه روترهای شبکه خواهد شد.

استفاده از پروتکل OSPF باعث کاهش زمان همگرایی یا Convergence و افزایش سرعت مسیر یابی خواهد شد. به علت تقسیم شبکه ها به واحدهای کوچکتری به نام Area که باعث کاهش پیام های LSA وافزایش سرعت Convergence می شود.

هر کدام از Router های داخل یک Area دارای اطلاعات کاملی از همان Area که در آن قرار دارند و یک Summary یا خلاصه ای از اطلاعات  Areaهای دیگر را خواهند داشت.

OSFP Router ID

بسیاری از عملکردهای پروتکل OSPF وابسته به ID یا Router ID می باشد.در حقیقت Router ID یک عدد ۳۲ بیتی می باشد که یک روتر در شبکه OSPF را مشخص می کند نحوه تعیین این Router IDها برای هر Router به این شکل خواهد بود که در صورتیکه فقط اینترفیسهای فیزیکی روی Router دارای IP Address باشند و پیکربندی شده باشند بالاترین IP Address اینترفیس به عنوان Router ID آن Router انتخاب می شود.شما قادر خواهید بود با استفاده از تعریف Loopback Address و اختصاص یک IP Address به آن Router ID یک روتر را تعیین نمایید.

 

Neighbors Router

پروتکل ospf چیست

زمانی که OSPF روی یک Interface فعال می شود Router اقدام به ارسال بسته های Hello Packet به روترهای همسایه خواهد نمود. در مقطع زمانی هر ۱۰ ثانیه یکبار و در صورتی  که در زمان حداکثر ۴۰ثانیه هیچ  Packet Hello از روتر همسایه دریافت نشود آن Router به عنوان یک روتری که دچار مشکل شده است تشخیص داده می شود.

در شبکه های OSPF یک Router اختصاصی به نام (Designated Router (DR و Backup Designated یا (Router(BDR  یا BDR وجود دارد که Router ی که بالاترین Router ID را دارد.به نام DR و Routerی که بعد از DR  بالاترین Router ID را دارد به عنوان BDR انتخاب خواهد شد.

در شبکه های OSPF از مکانیسمی به نام Client/Server استفاده خواهد شد.در این مکانیسم همه تبادل اطلاعات از طریق DR/BDR صورت خواهد پذیرفت و همه روترها رابطه مجاورت با DR برقرار خواهند نمود به عبارت دیگر Router های  OSPF از طریق آدرس  ۲۲۴٫۰٫۰٫۶ با DR/BDR  ارتباط برقرار می کنند و خود DR/BDR از طریق آدرس ۲۲۴٫۰٫۰٫۵ با Router ها ی همسایه ارتباط  برقرار خواهند نمود.

  آموزش صفر تا صد شبکه

Shopping cart0
There are no products in the cart!